Sabtu, 9 Oktober 2010

MELAYU PULAU PINANG DIUSIR SECARA TERHORMAT

                                                            

ORANG MELAYU PULAU PINANG SEKARANG TIDAK SEDAR BAHAWA TELAH DIHALAU DARI PULAU PINANG SECARA TERHORMAT.
PENEMPATAN MELAYU PERMATANG DAMAR LAUT DISELAMATKAN UMNO SEWAKTU BN MEMERINTAH. UMNO MELALUI KUASA YANG ADA TELAH BERJAYA MENJADIKAN SEMUA PEMILIK DI SITU MENERIMA STATUS TANAH HAK MILIK SECARA TETAP. GERAKAN YANG SENTIASA BERKOMPROMI DAN FAHAM NASIB MELAYU MEMBANTU UMNO DALAM HAL MENENTUKAN HALA TUJU TANAH MELAYU DI PULAU PINANG. CANTIK PERKAMPUNGAN PERMATANG DAMAR LAUT. KALAU MAI KE SINI, JALANNYA BOLEH MENUJU KE LAPANGAN TERBANG BAYAN LEPAS DAN BOLEH TERUS KE KG SERONOK, KG PERMATANG TEPI DAMAR LAUT DAN KE BAYAN LEPAS.

KAMPUNG PERMATANG TEPI  LAUT TAK LAMA LAGI AKAN TENGGELAM DAN DIMUSNAHKAN OLEH REGIM GUAN ENG. GUAN ENG HANYA SELAMATKAN KAMPUNG CINA SAHAJA. RUJUK KES KAMPUNG PULAU. PAS DAN PKR DIAM MEMBISU SEBAB DAH TERLEBIH JILAT PUNGGUNG DAP. BUKAN SETAKAT JILAT, MALAH TERUS MENGHISAP DAKI-DAKI DAP. KASIHAN AKU DENGAN PENDUDUK PERMATANG TEPI DAMAR LAUT. ADALAH DALAM 100 KELUARGA. MASA ZAMAN BN DAHULU, UMNO HENTIKAN SEKETIKA PEMBANGUNAN DISINI DAN MAHUKAN PEMAJU MEMBERI GANTI RUGI YANG SEWAJARNYA. TAPI DAP KATA TANAH NI DI JUAL ZAMAN UMNO. KEPALA HOTAK DAP, PAS DAN PKR.
JANGAN MAIN ISU DAN BERBOHONG. TANAH NI BUKAN TANAH KERAJAAN NEGERI. TANAH PERSENDIRIAN YANG DIJUAL KEPADA PEMAJU. TETAPI KETIKA ITU UMNO BERKUASA UNTUK TIDAK MEMBENARKAN. DAP DAN PAS TERUS MEMBENARKAN. INILAH BEZANYA UMNO YANG BAIK DAN DAP,PAS DAN PKR YANG JAHAT.
JANGAN DOK PUSING CAKAP MACAM KIT SIANG DAN ANWAR JUBURI. DAN JANGAN BERBOHONG DAN MENIPU KERANA KEBENARAN TETAP AKAN TERBUKTI AKHIRNYA.
OLEH ITU BAGI ORANG-ORANG MELAYU YANG MENYOKONG GUAN ENG, SEDAR-SEDARKANLAH DIRI ANDA..

INGAT DARI MANA DATANGNYA DAN ASALNYA DIRI KITA..!!!!!!!!!!            
                                           

Tiada ulasan:

Catat Ulasan